Nyligen vände den svältdrabbade nationen Sudan bort en hel last av grödor och frön som kunde ha fyllt magen på många av dess hungriga medborgare. Brunning, genetiskt modifierad matuppsats, R. Fördelar med genetiskt modifierade livsmedel. Det har hävdats av forskare att byte av växter sannolikt kommer att ha långsiktiga effekter på ekosystemet. Works Cited Black, Richard.
Genetiskt modifierade livsmedel: Fördelarna med genetiskt modifierade livsmedel
På en biologisk nivå innebär konsumtion av genetiskt modifierade livsmedel potentialen för "pleiotropa och insättningseffekter", förklarar Dona på sidan Pleiotropic hänvisar till möjligheten att en gen kan ha mer än en effekt på maten. De ovan nämnda effekterna kan vara resultatet av en ökning av "anti-näringsämnen"; och dessutom kan människors hälsa påverkas på grund av användningen av "viralt DNA", fortsätter Dona. Den pleiotropa påverkan kan faktiskt orsaka "... tystnad av gener, förändringar i deras uttrycksnivå, eller, potentiellt, påslagning av befintliga gener som inte tidigare uttryckts" Dona, All denna potentiella interaktion kan biologiskt leda till "...avbrott i ämnesomsättningen på oförutsägbara sätt" och i processen leda till uppkomsten av "nya giftiga föreningar" Dona, Öka nivån av antinäringsämnen i mat borde inte vara acceptabelt för vetenskapen eller för regulatorer, fortsätter Dona, eftersom värmestabila antinäringsämnen som fytoöstrogener,...
Verk som citeras Daunert, Sylvia, Deo, Sapna, Morin, Xenia och Roda, Aldo. Den genetiskt modifierade livsmedelsdebatten: avmystifiera kontroversen genom analytisk kemi. Analytisk och Uppsats om genetiskt modifierad mat Chemistry, 3 Dona, Artemis och Arvanitoyannis, Ioannis S. Hälsorisker med genetiskt modifierade livsmedel. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 49 2 Food Chemistry. Miljöpåverkan. Teknikerna kan skapa grödor som kan motstå vissa insekter och är mer lämpade att odla under mindre än idealiska miljöförhållanden. Men å andra sidan finns det några verkliga och upplevda risker som är förknippade med denna tekniska utveckling.
Det verkar finnas en allmän uppfattning om skepsis angående säkerheten för genteknologi och rädslan för potentiella negativa konsekvenser som dessa modifieringar skulle kunna ge vila i allmänhetens kollektiva medvetande. Denna korta syntes kommer att överväga några av de faktorer som är associerade med fortsatt användning och utveckling av genetiskt modifierade livsmedel, genetiskt modifierad matuppsats. Referenser Cabuk, S. Rollen av upplevd risk, undvikande av osäkerhet och innovationsförmåga i viljan att köpa genetiskt modifierade livsmedel. Cag University Journal of Social Sciences, DeFrancesco, L. Hur säker behöver transgen mat vara? Nature Biotechnology, Keese, P.
Risker från GMO på grund av horisontell genöverföring. Miljöbiosäkerhetsreferens, genetiskt modifierade livsmedel är genetiskt modifierade livsmedel? Genetiskt modifierade livsmedel GMF skapas genom en bioteknologisk process som kallas genetisk modifiering GM. Genetisk modifiering - även känd som genteknik - förändrar den genetiska sammansättningen av växter, enligt Human Genome Project HGP. Vad forskare faktiskt gör när de genetiskt modifierar en växt är att kombinera vissa gener från olika växtarter för att i princip ändra DNA i den resulterande växtarten. HGP-tidningen rapporterar att några miljoner hektar "transgena grödor" hade planterats i tjugotvå länder av dessa grödor majs, sojabönor, bomull, alfalfa, ris, genetiskt modifierad matuppsats, sötpotatis och raps planterades för att enligt uppgift stå emot insektsangrepp.
Sötpotatisen modifierades för att "...motstå...ett virus som kunde decimera större delen av den afrikanska skörden" HGP. Verk som citeras Daboub, Anthony J. Martin, genetiskt modifierad matuppsats, Ortiz, Dennis och Blakemore, T. En av de mest intressanta artiklarna, "Genetic Engineering Risks", beskrev verkligen problemet med GMO: skillnaden mellan genetiskt modifierade organismer och deras icke-konstruerade motsvarigheter är vanligtvis bara en gen eller en handfull gener och genetiskt modifierade organismer har genetiskt modifierad matuppsats gener som sätts in i deras DNA med hjälp av molekylär teknologi; de skulle inte ha kunnat göra detta med traditionella avelsmetoder.
Jag tror verkligen att det är ett av de viktigaste ämnena som världen står inför idag. Så många studier har visat att genetiskt modifierade livsmedel kan orsaka negativ hälsa... Skydd och bevarande av miljön genom ökad skörd och minskad användning av kemiska bekämpningsmedel och herbicider. Detta beror på att genetiskt modifierade livsmedel växer i snabbare takt och i större mängder vilket innebär att mindre skogsmark röjs för jordbruk och de naturliga livsmiljöerna och den biologiska mångfalden bevaras. Grödorna görs också resistenta mot skadedjur och sjukdomar vilket innebär att mindre bekämpningsmedel och ogräsmedel används som kan förorena miljön och underjords- och ytvatten.
Torktåliga grödor och frön gör att det behövs mindre vatten vid odlingen av grödorna och därmed bevaras den begränsade vattentillgången. De genetiskt modifierade livsmedel är mer näringsrika eftersom de kan infunderas med viktiga mineraler och vitaminer som är avgörande för att förhindra undernäring. Ett exempel är skapandet av det gyllene riset som innehåller betakaroten som omvandlas till vitamin a i människokroppen. Verk som citeras Charles, Dan. Jordbruksavdelningen sonderar risklaff. Kock, kille. Genetiskt modifierat språk: Uppsats om genetiskt modifierad mat Diskurs om argument för genetiskt modifierade grödor och livsmedel.
Kalifornien: Routledge, Fumento, Michael. Golden Rice -- en gyllene chans för den underutvecklade världen. Genetiskt modifierade livsmedel - Ekonomi Genetiskt modifierade livsmedel Genetiskt modifierade genetiskt modifierade livsmedel förändrar hur människor i utvecklade länder äter. Det finns också många ekonomiska frågor kring dem. Enligt Anderson går samhället mot en genetiskt modifierad värld, genetiskt modifierad matuppsats. Maten världen äter, från kött till spannmål, frukt och grönsaker, kommer så småningom att bli genmodifierad mat. Denna mat kan göras för att vara resistent mot alla typer av skadedjur och rovdjur, vilket kan innebära mindre avfall Anderson, Det sparar mycket pengar för bönder och odlare, men hälsoproblemen med GM-mat bör inte ignoreras. kommer att ge betydande insikter när det gäller de verkliga ekonomiska kostnaderna för genetiskt modifierade livsmedel samt de avsevärda mänskliga kostnaderna som också måste beaktas.
Ofta är det bara ekonomin som tas upp, eller bara de mänskliga kostnaderna för hälsa och säkerhet... Resurser Anderson, A. Att leva i en genetiskt modifierad värld. New Scientist specialutgåva. Genmodifierade livsmedel - fördelar och risker, reglering och allmänhetens acceptans. London: Parliamentary Office of Science and Technology. Ekonomisk påverkan av genetiskt modifierade livsmedel. Genetiskt modifierade livsmedel. html Murnaghan, I, genetiskt modifierad matuppsats. genetiskt modifierade livsmedel och företagens makt. Utilitarism John Stuart Mill trodde på underkuvande av individen genetiskt modifierad matuppsats för samhället i stort, men bara när det är nödvändigt.
Att avgöra när en sådan underkuvande är nödvändig är naturligtvis inte alls enkelt, genetiskt modifierad matuppsats, och detta är den uppgift där Mill utmärkte sig som filosof. I sin avhandling om moralfilosofi, "Utilitarism", föreslog Mill principen om "största lycka" en sorts pseudo-matematisk, ekonomisk ekvation för att bestämma önskvärdheten av en viss handling. Mill, sid. Denna princip hävdar att man alltid måste agera för att producera den största samlade lyckan bland alla kännande varelser, inom rimliga gränser. Principer för politisk ekonomi Nära förknippade med Mills utilitarism var hans genetiskt modifierad matuppsats om ekonomi, särskilt politisk ekonomi.
I "Principles of Political Economy and Some of their Applications to Social Philosophy" hävdade Mill att producenter borde kunna verka utan statlig inblandning, vilket i moderna termer skulle associera honom... Bibliografi Mill, J. London: Parker, Son och Bourn. Mill, J. Principer för politisk ekonomi och några av deras tillämpningar på social filosofi. Boston: Charles C. Little och James Brown. Losey, J. Transgen pollen skadar monarklarver. Naturgenetiskt modifierad matuppsats, p Ohio State University Inverkan av genetiskt modifierade organismer på människors hälsa.
Avsnitt 2: Genetiskt modifierade genetiskt modifierade livsmedel har varit ett hett samtalsämne under det senaste decenniet. Miljögrupper, allmänna intressegrupper och statliga myndigheter har alla uttryckt sina åsikter om den ökande utvecklingen och användningen av genetiskt modifierade livsmedel. Genteknik involverar överföring av gener från en art av levande organism till en annan, för att ge någon form av nytta. Även om de genetiska modifieringarna vanligtvis utförs på grödor, såsom majs och sojabönor, har det också förekommit experiment med boskap också.
Vissa ser genetiskt modifierade livsmedel som helt enkelt ett tekniskt framsteg som kommer att gynna samhället. Andra ser genetiskt modifierade livsmedel som en betydande oro för människors hälsa och miljön. Industrin spelar en betydande roll i denna oro, eftersom mycket av dessa genetiskt modifierade livsmedel tillåts komma in i livsmedelskedjan utan fullständig information till konsumenterna. Istället borde branschen se till att konsumenterna vet exakt vad... Works Cited Black, Richard. Hanten, pastor Helen. Märkning av genetiskt modifierade livsmedel Genetiskt modifierade livsmedel genetiskt modifierade livsmedel har varit en fråga av kontroverser sedan deras tidiga utveckling. genetiskt modifierade livsmedel avser organismer som är avsedda för konsumtion av människor eller djur som har modifierats på konstgjord väg för att förbättra vissa växtegenskaper.
Några av dessa egenskaper inkluderar bekämpningsmedelsresistens, herbicidtolerans, sjukdomsresistens, köldtolerans, torktolerans, salthaltstolerans, förbättrad näring, läkemedel och fytoremediering, vilket är användningen av växter och djur för att avlägsna gifter från miljön.
exempel på självbiografisk uppsats
Som ett resultat av detta odlas, marknadsförs och konsumeras den stora majoriteten av genetiskt modifierade grödor i USA. Enligt Brady och Brady, "Tre fjärdedelar av de genetiskt modifierade grödor som odlas i världen planteras i U.S.A. var genetiskt modifierad. Andra genetiskt modifierade grödor som är tillgängliga men som inte är allmänt använda inkluderar sockerbetor, potatis och sockermajs" Brady och Brady De respektive mängderna genetiskt modifierade livsmedelsgrödor illustreras i figur 1 nedan. Figur 1. Andel av genetiskt modifierade livsmedel som odlas i USA. Från källan: Brady och Brady Som nämnts ovan är konsumenter i andra länder, särskilt de i Europeiska unionen, försiktiga med dessa och andra genetiskt modifierade livsmedel av skäl som kan vara mer relaterade till ett missförstånd om hur dessa tekniker används och vad är inblandad, och dessa frågor diskuteras vidare nedan.
Genetiska processer som används för att tillverka genetiskt modifierade livsmedel Enligt Brady och Brady är genetiskt modifierade eller genetiskt modifierade livsmedelsgrödor de som har fått sin genetiska sammansättning ändrad på något sätt för att främja en önskvärd egenskap eller för att fördröja oönskade egenskaper. Dessa författare tillägger att "Ändringen kan innebära import av genetiskt material från en växt eller ett djur till ett annat, omarrangemang av genetiskt material inom en växt eller ett djur, eller avlägsnande av genetiskt material från en växt eller ett djur. Modifieringar kan resultera i en nästan oändlig mängd genetiska kombinationer" Brady och Brady Medan de flesta amerikanska konsumenter rutinmässigt konsumerar livsmedel som har modifierats genetiskt utan effekt, finns det en växande mängd forskning om säkerheten för dessa tekniker som indikerar att det finns vissa risker inblandade, och dessa frågor diskuteras vidare nedan.
Vetenskapliga studier hittills Intressant nog har mer forskning utförts hittills om konsumenternas acceptans av genetiskt modifierade livsmedel än vad som har ägnats åt hur säkra dessa produkter kan vara när de konsumeras av människor. De få studier av den senare typen som har genomförts inkluderar en studie av Dr. Arpad Pusztai från Rowett Research Institute i Aberdeen, som genomförde en utfodringsstudie som visade att en potatisstam som hade modifierats genetiskt med en insekticidgen var giftiga för råttor. Chapman Dessutom har forskare vid U.S.A.
Environmental Protection Agency EPA har fastställt att vissa genetiskt modifierade majsprodukter har potential att framkalla allergiska reaktioner hos människor. en mängd olika livsmedelsprodukter, inklusive tacoskal, majschips och andra majsprodukter; majsstammen känd som "Starlink" hade biokonstruerats med hjälp av ett toxin från bakterier som gör att majsväxter kan avvärja attacker från naturliga skadeinsekter Barrett. Baserat på en tidigare studie av EPA som fastställde att proteinet i Starlink inte lätt bröts ned i människor, det var godkänt för användning i djurfoder men förbjudet för användning i livsmedel avsedda för mänsklig konsumtion Barrett Enligt denna författare, "Trots denna regulatoriska begränsning, Starlink majs hittade sin väg till livsmedelsbutikernas hyllor och restaurangbord.
Dussintals människor rapporterade allergiska eller andra biverkningar" Barrett En efterföljande studie av Kalaitzandonakes, Marks och Vickner fastställde att den omfattande mediabevakningen av Starlink-majsincidenten i USA resulterade i en statistiskt signifikant minskning av konsumenternas efterfrågan på tacoskal bland amerikanska konsumenter. Forskning har också visat att det finns en risk för korskontaminering av äldre grödor med genetiskt modifierade stammar, vilket framgår av en studie som genomfördes i september som visade att pollen från en genetiskt modifierad raps som hade odlats på en försöksplats i Oxfordshire fanns innesluten. i bikupor belägna nästan 3 miles avstånd Chapman Enligt denna myndighet, "Forskningen utfördes av experter vid Storbritanniens National Pollen... [SLUT PÅ FÖRHANDLING].
LÄS MER. Två beställningsalternativ:? För att ladda ner denna tidning omedelbart tar det bara 2 minuter att prenumerera. När du har betalat och loggat in kommer länken "Ladda ner hela papper" omedelbart att ladda ner alla papper som du vill! Papperstyper Filmrecension Uppsats Antagning Uppsats Kommenterad Bibliografi Ansökan Uppsats Artikel Kritik Artikel Recension Artikel Skriva Bedömning Bokrecension Affärsplan Affärsförslag Capstone Projekt Fallstudie Kursuppgifter Följebrev Kreativ uppsats Avhandling Avhandling - Abstrakt avhandling - Slutsats Avhandling - Diskussion Avhandling - Hypotes Avhandling - Avhandling - Litteraturavhandling - Metodavhandling - Resultat GCSE-kurser Anslagsförslag Intervju Labrapport Marknadsplan Flervalsfrågesport Frågesport Personligt uttalande Dikt Power Point-presentation Power Point-presentation med talaranteckningar Frågeformulär Reaktionspapper Forskningsuppsats Forskningsförslag Tal SWOT-analys Termuppsats Uppsats Uppsats Online-quiz CV Översikt Litteratur Recension Film Analys Statistik Problem Matematisk Problem Artikel.
Få en gratis e-bok! Genetiskt modifierade livsmedel, uppsatsexempel. Sidor: 1 Ord: Uppsats. Denna uppsats skrevs av en av våra professionella skribenter. Behöver en skräddarsydd uppsats skriven för dig? HYRA EN SKRIFTARE! Referenser Kimbrell, Andrew. Bör företag vara skyldiga att märka genetiskt modifierade livsmedel? Fast med din uppsats? Kontakta en av våra experter för omedelbar hjälp! Messenger livechatt. Taggar: APA grundutbildning. Terapeutiska insatser, kursexempel Kursuppgifter. Förbättra global matförsörjning, uppsatsexempeluppsats. Få hjälp med att skriva uppsatser direkt! Det är en gratis och förpliktande förfrågan! Din email. Beskriv och ge exempel på forskningsfrågor där extern validitet är en primär fråga.
Varje antydan till det motsatta faktum är vanligtvis ett rent påhitt. Forskargrupper runt om i världen har olika åsikter om dessa livsmedel. Under de senaste trettio åren har den globala efterfrågan på mat ökat med den växande befolkningen över hela världen. I jakten på att mata planeten har forskare upptäckt miljövänliga sätt att producera mat; de manipulerar DNA och producerar grödor som är starkare och mer resistenta mot sjukdomar. Ring nu Starta chatt Beställ nu. Genmodifierade grödor har förbättrat grödors egenskaper. Det sker en manipulation av den genetiska sammansättningen av grödor med oönskade egenskaper, medan de önskvärda egenskaperna bevaras i maten genom genteknik. Med tanke på de befolkningskriser som planeten står inför, med en befolkningsuppskattning på 9 miljarder med , finns det en förutsägelse om ökande påfrestningar på vatten, energi och livsmedelsförsörjning, det är inte möjligt att ignorera den större förmögenhet som tilldelas mänskligheten av forskarna.
Det är helt fel att föreställa sig att vilken lösning som helst skulle kunna ligga på vad som helst snarare än genetiskt modifierad mat. Lösningen av oron för matbrist på planeten är särskilt tilldelad forskarna som skapar genetiskt modifierad mat. Faktum är att de modifierar maten så att det finns en chans att göra olika grödor kompatibla med olika ekologiska zoner och att skona dem från skada av insekter. Detta är ett positivt steg mot att återställa livsmedelssäkerheten med tanke på att genetiskt modifierad mat är mycket produktiv, sjukdomsfri och fri från skadedjur.
Till exempel har nyligen en stam av vete utvecklats, som avger en kemikalie som kallas E-beta-farnsen. Detta är kemikalien som produceras av bladlöss när deras liv står på spel Shah, därför kommunicerar den till andra bladlöss att deras liv är i fara, och att de borde fly. Den kemiska substansen som släpps ut av denna vetestam har också visat sig attrahera bladlösspredatorer och detta fungerar som en effektiv metod för att förhindra denna stam från insekter. Kunskapen om genetiskt modifierad mat, en gång införlivad inom jordbruksområdet, räddar växterna från irreparabel skada orsakad av dessa skadedjur.
En annan fördel som är nära förknippad med de genetiskt modifierade livsmedel är att den kontrollerar gårdens avrinning. Kemikalier som används i jordbruket kan förorena vatten och mark i jordbruksmarken. Med genetiskt modifierade livsmedel är det också minimala fall av kemikalieanvändning på gården. Därför är detta ett miljövänligt sätt att hantera miljön, med tanke på att jorden inte görs giftig av insekticider och herbicider, inte heller är vattnet förorenat. Dessa livsmedel minskar också risken för allergiska reaktioner orsakade av vissa livsmedel. Dessutom kan ett spännande argument användas för att förstå betydelsen och nödvändigheten av genetisk forskning inom livsmedelsproduktion. Detta är skillnaden i tillståndet för livsmedelssäkerhet för både utvecklade och underutvecklade länder.
De utvecklade länderna upplever fredliga tider av livsmedelssäkerhet. Detta beror på att de utvecklade länderna investerar mycket i den nya tekniska innovationen. Andra generationens genetiskt modifierade grödor har också mycket unika egenskaper. De har en hög kvalitet på näringsinnehåll. Man, den här saken blir bättre och bättre när jag lär mig mer om den. TACK!!! Jag är så tacksam för det du gjorde för mig. Jag är mycket tacksam för det utmärkta arbete du gjorde med mitt papper. Jag fick högsta betyg i klassen!
No comments:
Post a Comment