Friday, February 11, 2022

Bästa argumenterande essäer

Bästa argumenterande essäer



Är alkohol och bilkörning fortfarande ett problem för tonåringar? En argumenterande uppsats har slutförts framgångsrikt när den övertalar sina läsare att hålla med om dess argument eller åtminstone överväga det. Påstående baserat på åsikt. Argumenterande uppsatsämne om hälsa och kost är rökning Bästa argumenterande essäer ett problem bland tonåringar? Gjorde en tidningshandling oansvarigt genom att publicera vapenägares adresser?





Välj ditt test



Att välja det bästa ämnet för en argumenterande uppsats kan vara en utmaning för mellanstadieelever, gymnasieelever bästa argumenterande essäer, och även högskolestudenter. Att bestämma sig för vilket ämne man ska skriva om är en av de svåraste delarna av argumenterande skrivande. När man väljer ett ämne för en argumenterande uppsats, hjälper det att tro på ämnet bästa argumenterande essäer handla om. Om eleverna brinner för en bästa argumenterande essäer ämnet deras argumenterande uppsats är mycket mer sannolikt att vara övertygande. Det finns så många intressanta och kontroversiella ämnen och ämnen som en student kan skriva om för sin uppsats. I det här inlägget har vi satt ihop en lista med 30 bra argumenterande essäämnen för att hjälpa dig eller dina elever att bestämma vad de ska skriva om.


Dessa ämnen är alla lämpliga för gymnasieelever, gymnasieelever och högskoleelever bästa argumenterande essäer handla om. Att välja ett ämne att skriva om kan vara svårt i början. Om en student är intresserad av och brinner för ett visst ämne kommer denna passion sannolikt att visa sig i deras argument, vilket kommer att göra uppsatsen mycket mer övertygande, bästa argumenterande essäer. Nästa steg bör vara att kontrollera om det ämnet är lämpligt för en argumenterande uppsats. Eleverna ska försöka svara på följande frågor om ämnet:.


Att besvara dessa frågor bör hjälpa dina elever att tänka igenom det specifika ämnet och kommer att hjälpa dem att börja forma sina argument. Att forska i ämnet och hitta tillräckligt med bevis för att stödja argumentet är avgörande för att konstruera en effektiv argumenterande uppsats. Så innan du skriver något är det viktigt att först undersöka ämnet noggrant. Uppsatsens innehåll måste vara genomtänkt och undvika att bli känslomässigt. Målet med uppsatsen är att ge sina läsare en lösning på den konflikt som presenteras. Författaren måste utbilda publiken om varför det valda ämnet är ett problem och utveckla frågans olika perspektiv, bästa argumenterande essäer. Sedan måste författaren välja sida och bevisa för publiken hur och varför hans syn på frågan är mer fördelaktig än den andra.


Vissa amerikaner skulle säga att deras konstitutionella rätt till yttrandefrihet tillåter det, medan andra skulle säga att det är respektlöst mot landet. Att skriva denna uppsats skulle kräva författaren bästa argumenterande essäer undersök ingående ämnet och avgör de två sidorna: ska det vara tillåtet eller ska det inte tillåtas? Hur kan valet av denna sida ge en lösning på klyftan? Dessutom måste skribenten ge exempel på varför idrottare som knäböjer under nationalsången bör tillåtas. Stödbevis är viktigt i en argumenterande uppsats och därför är det viktigt att undersöka ett ämne grundligt, bästa argumenterande essäer.


Att börja skriva en argumenterande uppsats, bästa argumenterande essäer författaren bör använda en disposition för att planera uppsatsen och sedan strukturera den med en introduktion, bästa argumenterande essäer, avhandling, huvudstycken och en slutsats. Kroppen bästa argumenterande essäer bör sedan användas för att förklara varför läsaren har valt just den hållningen och tillhandahålla bevis på ett sätt som övertygar läsaren om dess giltighet. När författaren har angett alla bevispunkter i kroppen, bör en slutsats som avslutar hans huvudpunkter och slutliga syn på saken avsluta uppsatsen.


En argumenterande uppsats har slutförts framgångsrikt när den övertalar sina läsare att hålla med om dess argument eller åtminstone överväga det. Förutom att finslipa sina skriv- och forskarfärdigheter är att skriva argumenterande uppsatser en bra övning för studenter i en engelskklass att lära sig att undersöka båda sidor av en fråga, bästa argumenterande essäer båda sidors relevans, och sedan välja en sida och effektivt försvara den. Färdigheterna som lärts i att skriva argumenterande uppsatser bästa argumenterande essäer lätt överförbar. Elever kan också använda dessa färdigheter när de kommer in i arbetskraften. Till exempel, när eleverna presenterar ett viktigt försäljningsargument kan de använda sin övertalningsförmåga för att genomföra försäljningen, bästa argumenterande essäer.


Eller, när du kommunicerar med kollegor via e-post kan skriva övertygande hjälpa till att lösa små tvister på arbetsplatsen. När den görs på rätt sätt ger denna typ av uppsats möjligheter för studenter att utforska olika lösningar på verkliga problem och lära sig att hantera konflikter på ett civilt sätt. Det har till och med förekommit fall där studenter har förändrat världen med resultaten av sina argumenterande uppsatser! Hoppa till innehåll Att välja det bästa ämnet för en argumenterande uppsats kan vara en utmaning för mellanstadieelever, gymnasieelever och till och med högskolestudenter.


Innehållsförteckning. Aktivitetsvideor Frågesporter PPT-spel PPT-lektioner Arbetsblad Utskrivbara Lektionsplaner Övningar. Växla meny stäng. Sök efter: Sök, bästa argumenterande essäer.





exempel på en berättande uppsats



Är digitala fotografier för många för att vara meningsfulla? Oroar du dig att vi filmar för mycket? Hur skulle du tycka om en dator att betygsätta dina uppsatser? Vilken roll kommer robotar att spela i vår framtid? Hur många textmeddelanden är för många? Hur mycket litar du på onlinerecensioner? Argumenterande uppsatsämnen om utbildning. Blir fusk värre? Bör eleverna kunna betygsätta sina lärare? Bör mellanstadieelever drogtestas? Bör läsning och matematik också läras ut i gymklassen? Hur seriöst ska vi ta standardiserade tester? Hur väl tror du att standardiserade tester mäter dina förmågor? Lägger du för mycket tid på att förbereda dig för standardiserade tester?


Bör skolor erbjuda kontantbonusar för bra testresultat? Ska vi tänka om hur lång tid eleverna spenderar på gymnasiet? Ger skolor eleverna tillräckligt med möjligheter att vara kreativa? Vad lär du dig egentligen i skolan? Hur viktig är konstutbildning? Hjälper gym eleverna att prestera bättre i alla sina klasser? Har barn till illegala invandrare rätt till offentlig utbildning? Vad är rätt mängd grupparbete i skolan? Är din skoldag för kort? Tycker du att en längre skolkalender är en bra idé? Bör avhoppsåldern höjas? Bör elever tillåtas hoppa över gymnasiet? Hur hanterar din skola elever som missköter sig? Bör skolor tillåtas använda kroppsstraff? Hur stort problem är mobbning eller nätmobbning i din skola eller gemenskap?


Hur ska skolor hantera mobbning? Vad tycker du om att gruppera elever efter förmåga i skolor? Behöver vi ett nytt sätt att lära ut matematik?? Spelar klassstorleken någon roll? Ska alla elever få lika utrymme i en årsbok? Är balen värt det? Hur viktiga är föräldrakonferenser? Ska alla barn kunna gå i förskola? Bör högskolor använda andra antagningskriterier än SAT-poäng och betyg? Vilka kriterier bör användas för att tilldela stipendier för college? Stöder du positiv särbehandling? Spelar högskoleranking roll? Hur nödvändig är en högskoleutbildning? Bör ingenjörer betala mindre för college än engelska majors? Argumenterande uppsatsämnen om sport och friidrott. Om fotboll är så farligt för spelare, borde vi titta på det? Bör föräldrar låta sina barn spela fotboll?


Bör collegefotbollsspelare få betalt? När går spratt över gränsen för att bli mobbning? Har baseball tappat coolt? Är vissa ungdomsidrotter för intensiva? Är det stötande för idrottslag att använda indianska namn och maskotar? Var ska högskolor och idrottslag dra gränsen för att sälja namnrättigheter? Bör högskolor finansiera friskvårdsprogram istället för idrott? IsCheer-leadinga Sport? Hur stor affär är det att ett N. Spelaren kom ut som gay? Bör det finnas striktare regler om hur tränare behandlar sina spelare? Bör idrottare som dopar sig behöva förlora sina titlar och medaljer? Ska sportvadslagning vara lagligt överallt?


Bör hemskoleelever få spela allmän skolidrott? Vill du ha ett cykeldelningsprogram för ditt samhälle? Exempel på argumenterande uppsatsämnen om hälsa och fitness. bör sjukvård anses vara en rättighet? Är det amerikanska hybridsystemet hållbart eller kommer det att kollapsa tillbaka till det tillstånd det var innan det nyligen antogs av lagar? Bör Kosmetisk kirurgi omfattas av försäkringen? bör alternativa läkemedel omfattas av försäkringen? Kan mentalvårdskliniker knytas till amerikanska gymnasieskolor? Vad är den verkliga kostnaden för medicin, och varför är sjukvårdskostnaderna så höga i första hand? Varför åker folk till andra länder för att få sjukvård? Hur påverkar korruptionstillståndet i det östeuropeiska hälso- och sjukvårdssystemet patienters vårdbeslut?


Är manlig omskärelse etisk? Är kvinnlig omskärelse etisk? Är ersättningen ekonomiskt för läkare för hög, utnyttjar de människor i behov av sjukvård? Vilka vardagliga saker kan människor göra för att slippa träffa en läkare? Bra argumenterande essäämnen om immigration. Gör regeringen effektiv hälsoundersökning av nya invandrare? Hur påverkar laglig invandring arbetsplatsen? Hur påverkar illegal invandring arbetsplatsen? Vad är kostnaderna för illegal invandring? Hur påverkar immigration marknaden? Vad är kostnaden för invandring i skolsystemet?


Har hamnsäkerhet en effekt på illegal immigration och hur mycket?? Vad innebär illegal invandring till landet? Är lagar mot illegal invandring effektiva? Vad är kostnaderna för illegal invandring? Uppvisa säkerhetskontroller Skydda oss från fientlig immigration? Hur påverkar invandringen arbetsplatsen? Vad ger invandringen till landet? Hur effektivt är profilering vid screening av nya invandrare, och hur används det?? Argumenterande essäämne om konst och media:. Varför gillar vi att titta på rika människor på TV och i filmer? Fångar TV Amerikas mångfald ännu? Är TV:n för vit? Är TV starkare än någonsin, eller blir föråldrad?


Främjar Reality TV farliga stereotyper? Vilka nuvarande musiker tror du kommer att stå emot tidens tand? Vilka artister eller band i dag är avsedda för Rock and Roll Hall of Fame? Kommer musikalisk träning att göra dig mer framgångsrik? Bör videospel betraktas som en sport? Bör butiker sälja våldsamma videospel till minderåriga? Kan ett videospel vara ett konstverk? Gör våldsamma videospel människor mer våldsamma i verkliga livet? När ska du känna dig skyldig för att ha dödat zombies? Vilket spel skulle du vilja designa om? Vilka var de bästa filmerna du såg under det senaste året? Till vilken författare skulle du ge ett pris? Var går gränsen mellan sanning och fiktion? Kan graffiti någonsin betraktas som konst? Behöver vi konst i våra liv? Vad gör en bra reklamfilm? Varför lockade en Cheerios-annons så många arga kommentarer online?


Förtjänar popkulturen seriösa studier? Har föräldrar andra förhoppningar och normer för sina söner än för sina döttrar? Är skolan utformad mer för flickor än för pojkar? Hur mycket press utsätts pojkar för att få den perfekta kroppen? Får du fotograferade bilder att må dåligt över ditt eget utseende? Är det O. för män och pojkar att kommentera kvinnor och flickor på gatan? Vad ska vi göra för att bekämpa sexuellt våld mot unga kvinnor? Vad tycker du om att Rihanna och Chris Brown kommer tillbaka tillsammans? Främjar brödraskap kvinnofientlighet? Bör kvinnor få kämpa i frontlinjen vid sidan av män? Tror du på lika rättigheter för kvinnor och män? Är kvinnor bättre på att kompromissa och samarbeta? Har pojkar mindre intensiva vänskaper än flickor? Vilka lokala problem tycker du att din borgmästare bör försöka lösa??


Om du var guvernör i din stat, hur skulle du spendera ett budgetöverskott? När är användningen av militär styrka motiverad? Vad är viktigare: Vår integritet eller nationella säkerhet? Skulle U. Spionera på sina vänner? Litar du på din regering? Vad tycker du om polisens taktik Stop-and-Frisk? Blir rika människor av med lättare när de bryter mot lagen? Bör rika människor behöva betala mer skatt? Gör lagar som förbjuder stötande ord gör världen till en bättre plats? Är det principiellt, eller oansvarigt, att politiker hotar en nedläggning? Har ledare moraliska skyldigheter? Måste stora ledare vara utåtriktade?


Hur ska vi förhindra framtida masskjutningar? Bör vapen tillåtas på universitetscampus? Skulle du känna dig säkrare med beväpnade vakter som patrullerar din skola? Vad är ditt förhållande till vapen? Stödjer eller motsätter du dig dödsstraffet? När ska ungdomsbrottslingar få livstidsstraff? Föräldraskap och barndom. Ger vi barn för många troféer? När blir man vuxen? När ska du kunna köpa cigaretter, dricka alkohol, rösta, köra bil och slåss i krig? Bör morgon-efter-pillret säljas receptfritt till personer under 17 år?


Nästa steg bör vara att kontrollera om det ämnet är lämpligt för en argumenterande uppsats. Eleverna ska försöka svara på följande frågor om ämnet:. Att besvara dessa frågor bör hjälpa dina elever att tänka igenom det specifika ämnet och kommer att hjälpa dem att börja forma sina argument. Att forska i ämnet och hitta tillräckligt med bevis för att stödja argumentet är avgörande för att konstruera en effektiv argumenterande uppsats. Så innan du skriver något är det viktigt att först undersöka ämnet noggrant. Uppsatsens innehåll måste vara genomtänkt och undvika att bli känslomässigt. Målet med uppsatsen är att ge sina läsare en lösning på den konflikt som presenteras.


Författaren måste utbilda publiken om varför det valda ämnet är ett problem och utveckla frågans olika perspektiv. Sedan måste författaren välja sida och bevisa för publiken hur och varför hans syn på frågan är mer fördelaktig än den andra. Vissa amerikaner skulle säga att deras konstitutionella rätt till yttrandefrihet tillåter det, medan andra skulle säga att det är respektlöst mot landet. Att skriva denna uppsats skulle kräva att författaren utförligt undersöker ämnet och avgör de två sidorna: bör det tillåtas eller ska det inte tillåtas? Hur kan valet av denna sida ge en lösning på klyftan? Dessutom måste skribenten ge exempel på varför idrottare som knäböjer under nationalsången bör tillåtas.


Stödbevis är viktigt i en argumenterande uppsats och därför är det viktigt att undersöka ett ämne grundligt. För att börja skriva en argumenterande uppsats bör författaren använda en disposition för att planera uppsatsen och sedan strukturera den med en introduktion, avhandling, stycken brödtext och en slutsats. Kroppsstyckena ska sedan användas för att förklara varför läsaren har valt just den hållningen och ge bevis på ett sätt som övertygar läsaren om dess giltighet. När författaren har angett alla bevispunkter i kroppen, bör en slutsats som avslutar hans huvudpunkter och slutliga syn på saken avsluta uppsatsen. En argumenterande uppsats har slutförts framgångsrikt när den övertalar sina läsare att hålla med om dess argument eller åtminstone överväga det.


Förutom att finslipa sina skriv- och forskarfärdigheter är att skriva argumenterande uppsatser en bra övning för elever i en engelskklass att lära sig att undersöka båda sidor av en fråga, överväga relevansen av båda sidor och sedan välja sida och effektivt försvara den.

No comments:

Post a Comment